Rebozo v tehotenstve

Rebozo zo španielčiny znamená šál a predstavuje tradičnú mexickú šatku, ktorá sa nosí na hlave a pleciach žien v Mexiku. Túto časť odevu tradične využívali aj pôrodné asistentky na pomoc pri tehotenstve a pôrode.

 

Tehotenstvo

Rebozo je možné použiť na pomoc v tehotenstve tak, že ho zložíte pozdĺžne a pevne omotáte pod bruchom a okolo bokov. Toto pohodlie tehotného bruška ponúka podporu, stabilitu a úľavu rovnako, ako ,,podporné pásy na brucho‘‘. Takáto podpora môže pomôcť vyrovnať sa s nepríjemnými pocitmi, ktoré sa môžu vyskytnúť v dôsledku prirodzeného uvoľňovania kĺbov a väzív pri raste tehotenského brucha a ako príprava tela na samotný pôrod. Rovnako môže zmierniť bolesť pri naťahovaní týchto partií a dolnej časti chrbta.

Ďalším spôsob využitia je fixácia obkladu pomocou reboza. Môžete si priložiť studený/ teplý obklad na chrbát alebo brucho a zaistiť ho na mieste pomocou reboza. To Vám dáva flexibilitu pohybovať sa a pokračovať vo svojej činnosti (alebo v noci pohodlne spať) bez toho, aby ste museli držať obklad na mieste.

Počas tehotenstva sa rebozo používa na ,,masáž‘‘ alebo na navodenie pohodlia a pohody matky prostredníctvom ,, Manteado‘‘, čo je jemný pohyb rebozo šatkou v oblasti hlavy, brucha sedacích svalov. Toto môže pomôcť sa dieťatku otáčať počas tehotenstva alebo ľahšie zostupovať a prechádzať cez pôrodné cesty, takže v mnohých prípadoch je možné vyhnúť sa cisárskemu rezu pomocou rebozo terapie.

Na rebozo masáž sa používa jedna alebo viac šatiek, ktoré sú väčšinou pestrofarebné. Šatkami sa obloží telo a pomocou reboza telo kolíšeme, naťahujeme a masírujeme, aby sa uvoľnilo, uvoľnili sa mäkké tkanivá panvy( svaly, väzy, spojivové tkanivá).

Rebozo masáž uvoľňuje oxytocín a endorfíny a regeneruje vaše telo, čím vytvára pohodlie a pokoj vám a vášmu dieťatku.

Je to jednoduchá, jemná a pritom vysoko účinná masáž, ktorá zmierňuje bolesti a napätie chrbta, zvyšuje celkovú pohodu a umožňuje jednoduchší pôrod.