Aromaterapia pri bolesti väzov maternice

Ak cítite v rannom tehotenstve bolestivé pnutie v slabinách, dôvodom by mohli byť bolesti väzov maternice. Ženy ich väčšinou priamo nerozoznajú a gynekológ ich málo kedy diagnostikuje. Obvykle nimi trpia ženy s atletickou postavou a pevným svalstvom. Tieto problémy sú síce nepríjemné, ale neškodné, akonáhle sa maternica v panve narovná, zväčší sa a dosiahne k rebrovému oblúku ( okolo 28.týždňa), sú problémy preč, pnutie mizne.

Ak by ste cítili silné bolesti na ľavej strane, môže to poukazovať na plný konečník. Bolesti na pravej strane by ste mali konzultovať s lekárom , pretože musí vylúčiť zápal slepého čreva.

Mnoho ženám pri bolestiach väzov maternice veľmi pomáha ,, Masážny uvoľňujúci olej‘‘. V tejto receptúre sú zastúpené exotické stromy ako Brezula a ružové drevo. Kombinácia fenykla , levandule, mandarínky a neroli má za výsledok uvoľňujúcu masážnu zmes. Rastlinné oleje z marhuľových jadier , madle a slnečnicových semienok už v prvých mesiacoch tehotenstva zabezpečí vláčne a elastické tkanivá.

 

 

Masážny uvoľňujúci olej

 

Fenykel, harmanček rímsky, levanduľa, drevo a plod brezule, mandarínka, neroli, ružové drevo, marhuľový, mandľový a slnečnicový olej

 

Korenistá bylinná vôňa s levanduľovými ovocnými tónmi je vhodná pre blahodárnu masáž v prvej fáze tehotenstva.

 

-       Tri krát denne potrite oblasť slabín, podľa potreby aj častejšie

-       Je možné priložiť teplý, mierne vlhký zábal, ktorý umocní účinok esenciálnych olejov. Namočte kúsok látky do teplej vody, dobre ho vyžmýkajte a položte na oblasť slabín namasírovaných touto zmesou. Na vrch prikryte suchou látkou alebo uterákom. Obklad nechajte pôsobiť tak dlho, dokým vám je prríjemný

 

! nepoužívajte pri intenzívnom slnečnom žiarení, pretože zmes obsahuje citrusový olej

 

 

Telový uvoľňujúci olej

 

Harmanček , neroli, ruža, céder, mandlový, sezamový a jojobový olej, olej z pšeničných klíčkov

 

Kvetinové mäkké vône neroli a ruže podporujú ukľudnujúci a ochraňujúci účinok

 

-       Niekoľkokrát denne intenzívne vymasírujte oblast slabín

-       Môžete priložiť teplý a vlhký zábal

 

 

Uvoľňujúci kúpeľ

 

Harmanček rímsky, levandula, mandarínka, geranium ružové, santal, céder ( kúpeľová soľ: jojobový olej, morská soľ, zmes éterických olejov , olejový kúpeľ: sezamový olej, zmes éterických olejov)

 

Upokojujúca kúpeľová receptúra s bylinno- kvetinovou vôňou, ktorá uvoľňuje a dodáva optimizmus.

Na teplý kúpel stačia 2-3 lyžice. Po kúpeli s obsahom soli sa dôkladne osprchujte.

 

 zdroj:  Ingeborg Stadelmann : aromaterapie od tehotesntvi po kojeni